Ferdinand den Hartog Financieel adviseur

“Focus op je doelen, de rest volgt vanzelf”

Na zijn opleiding werkte Ferdinand den Hartog als accountant, administrator en auditor bij verschillende bedrijven. Met Tim Hoogveld richtte hij Hartog Hoogveld op. “Samen maakten we de ontwikkeling door van boekhouders naar adviseurs en ondernemers. Ook mijn klanten stimuleer ik altijd om hun doelen na te jagen.”

Adviseur en sparringpartner

Ferdinand is financieel adviseur in de volle breedte. “Naast de traditionele werkzaamheden zoals jaarrekeningen samenstellen en de fiscale aangifte verzorgen, begeleid ik ondernemers als sparringpartner. Ik ben altijd op zoek naar hun drijfveren. Waar staat de ondernemer ’s morgens voor op? Wat wil hij bereiken?”

“Als ik dat weet, kan ik mijn bijdrage leveren vanuit mijn financiële expertise. Ik help de ondernemer om zijn cijfers te duiden en laat zien wat er concreet nodig is om zijn doelen te bereiken. Is er expertise vanuit een ander vak nodig? Dan schakel ik iemand uit mijn netwerk in. Alles gericht op het realiseren van de doelen.”

Van cijfers naar inzicht

Ferdinands specialisme is het analyseren van de cijfers en dit vertalen naar praktische inzichten. “Wat is het verhaal achter de cijfers, waar liggen de verbeterkansen? Daarnaast begeleid ik ondernemers in financiële of fiscale vraagstukken. Bijvoorbeeld voor de opzet van een bv-structuur of het staken of verkopen van een onderneming.

Drive uit het oog verloren

De drive bij ondernemers (weer) naar boven halen, vindt Ferdinand het mooiste deel van zijn vak. “Vaak verliezen ondernemers deze drive uit het oog of houden remmende overtuigingen ze tegen. Dit maakt ons vak zo mooi: de ‘softe’ kant van het mensgericht werken versterkt de ‘harde’ kant van de cijfers en taakgericht werken.”

Ondernemers die vooruít willen

Ferdinand zet zich in voor diverse klanten in het mkb, vooral in de zakelijke dienstverlening, bouw en metaal en techniek. “Onze klanten kun je zien als de ‘actieve ondernemers’. We werken graag samen met ondernemers die vooruít willen met hun bedrijf en hierbij een sparringpartner zoeken.

Doelgericht, waar nodig bijsturen

Ferdinand neemt altijd de tijd voor zijn klanten en onderzoekt wat hun drijfveren zijn. “Hierbij is mijn motto: focus op je doelen, de rest volgt vanzelf. Want Hartog Hoogveld zorgt voor inzicht en grip vanuit de cijfers. Dit stelt de ondernemer in staat om doelmatig te werken en waar nodig bij te sturen.”