Gerben Honsbeek Relatiebeheerder

“Durf ondernemersdromen wáár te maken”

Gerben is sinds 2020 relatiebeheerder bij Hartog Hoogveld. Hiervoor werkte hij ruim twaalf jaar bij een ander kantoor als administrateur. Gerben heeft wel vier mbo- en hbo-diploma’s in boekhoudkundige en fiscale richting. Gerben: “Maar ik heb mijn kennis toch vooral opgedaan in de praktijk. Ik raak nooit uitgeleerd.”

Gerben vormt het eerste aanspreekpunt voor diverse ondernemers. “Mijn specialisme ligt in de financiële administratie en fiscale zaken. Daarnaast onderzoek ik graag complexe en omvattende bedrijfskundige vraagstukken. Maar: een administratie is maar een administratie. Achter elk bedrijf zit een ondernemer, met dromen, kansen en uitdagingen. Het is mooi om op dat level met elkaar te praten."

Focus op ondernemen

De menselijke kant van het ondernemerschap, is wat Gerben het meest boeit in zijn vak. “Cijfers zeggen veel, maar lang niet alles. Ik vind het fijn dat alles wat afleidt van het ondernemen goed is geregeld. Zodat de ondernemer vlot en simpel een deugdelijke administratie bijhoudt en altijd kan sturen op actuele cijfers.”

Helpen door te luisteren

Gerben geeft aan dat hij zijn klanten écht verder helpt door goed te luisteren. “Een klassieke administrateur komt te snel met oplossingen en praat vooral vanuit zijn expertise. Door goed te luisteren, kom je erachter dat er misschien veel meer speelt dan die ene vraag. Dit is hoe Hartog Hoogveld werkt - en dat past bij mij.”

Blij met de overstap

Voordat ik bij Hartog Hoogveld werkte, heb ik twintig jaar werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven. Bij mijn vorige werkgever heb ik ruim twaalf jaar gewerkt. Bij Hartog Hoogveld leer ik weer nieuwe dingen, nieuwe manieren van werken. Zo houd ik mezelf scherp. Ik ben nog elke dag blij dat ik de overstap heb gemaakt.”

Naast de ondernemer

Klanten kunnen bij Gerben terecht voor fiscaal en financieel-administratief advies en voor allerlei ondernemersvragen. “Met mijn specialisme kan ik bijdragen aan het succes van hun onderneming. Maar nog belangrijker vind ik het om naast de ondernemer te staan. In plaats van tegenover elkaar te staan en vooral vanuit mijn expertise te praten.”

Durf te leven

Het motto van Gerben is: durf te leven. “Daarmee bedoel ik: ‘denk na, maar niet te veel.’ Het is menselijk om te verzanden in afwegen en nadenken, waardoor er uiteindelijk in de praktijk te weinig gebeurt. Hierdoor blijven dromen altijd dromen. Dus durf beslissingen te nemen. Zo kun je ondernemersdromen wáármaken.”