Joyce Rutten Salarisadministrateur

“Een positieve mindset brengt je verder”

Na verschillende opleidingen startte Joyce als salarisadministrateur bij een administratiekantoor. Sinds 2020 werkt ze bij Hartog Hoogveld op de afdeling Salarisadministratie. “Ik bied ondersteuning en advies aan ondernemers op het gebied van personeel en alles wat daarbij komt kijken.”

Naast haar eerste functie als salarisadministrateur haalde Joyce in 2007 haar praktijkdiploma loonadministratie (PDL). In 2018 switchte ze voor twee jaar naar een juridische functie. Joyce: “Maar ik miste de salarisadministratie echt. Ik kon aan de slag bij Hartog Hoogveld en inmiddels ben ik naast mijn werk ook begonnen aan de vakopleiding payrollservices (VPS)."

Van ziekmelding tot cao

“Mijn functie bij Hartog Hoogveld bestaat onder meer uit het verwerken van de uren, ziekmeldingen en pensioenaangiftes. Ook maak ik contracten en houd ik zicht op alle regelgeving. Daarnaast houd ik de wettelijke lonen en bij ons bekende cao’s in de gaten, zodat iedereen krijgt waar die recht op heeft.”

Direct klantcontact

Joyce’ specialisme is de salarisadministratie en alles wat erbij komt kijken. Daarbij heeft ze ook steeds vaker direct contact met klanten. “Dat vind ik een verrijking van mijn vak. Ik help ondernemers met verschillende vragen - en houd ze op de hoogte van nieuwe regelingen en andere ontwikkelingen.”

Focus op ondernemerschap

Joyce adviseert diverse ondernemers over vragen rondom de salarissen, hun personeel, de wetgeving en alles wat hier verder bij komt kijken. “Ik help ze verder door ze alles op dit gebied uit handen te nemen. Zo kunnen ze zich richten op hun onderneming. Waar nodig overleggen we.”

Kansen zien en benutten

Positiviteit is belangrijk voor Joyce. “Dat geldt zeker privé, mijn persoonlijke motto is: ‘alles komt goed’. Voor ondernemerschap ligt dit genuanceerder. Het is ook belangrijk om realistisch te kijken naar je situatie. Maar toch geldt ook hier: met een positieve mindset kom je het verst. Kun je nieuwe kansen zien en benutten.”