Manuela Hendriks Manager accountancy

“Mijn drijfveer: ondernemers inspireren”

Manuela werkt sinds april 2021 bij Hartog Hoogveld als manager accountancy. Hiervoor werkte ze zo’n 25 jaar als senior assistent accountant en relatiebeheerder bij twee accountantskantoren. Daarnaast is ze zelf ook ondernemer. “Daardoor kan ik ‘in de huid kruipen’ van de ondernemer. Daar ligt mijn passie en dat draag ik ook uit.”

Bij Hartog Hoogveld stuurt Manuela een bevlogen team van collega’s aan, die samen voorop willen lopen. “Ik draag er zorg voor dat de jaarrekeningen juist en tijdig bij de klant worden aangeleverd. Daarnaast ben ik relatiebeheerder en stel ik de grotere jaarrekeningen samen.”

Zelf ook ondernemer

De klantenkring van Hartog Hoogveld is enorm divers. Manuela: “Dat maakt mijn vak zo interessant. Ik ben zelf ook ondernemer en die kennis wil ik graag delen. Naast mijn werk bij Hartog Hoogveld heb ik een eigen creatieve onderneming. Daardoor kan ik ‘in de huid kruipen’ van de ondernemer. Daar ligt mijn passie en dat draag ik ook uit.”

Blijven verbeteren

Manuela’s rol als manager accountancy is: op de stoel van de ondernemer gaan zitten. “Meedenken in de bedrijfsprocessen, wat kunnen we verbeteren? Waar staan we, wat is het einddoel en hoe bereiken we dat in de juiste balans. En met ‘balans’ bedoel ik niet het digitale ‘pak papier’, met gegevens over een periode die al achter ons ligt. Maar vooruitkijken en leren van het verleden.”

Vragen staat vrij

Klanten kunnen bij Manuela terecht met al hun ondernemersvragen. “Vragen staat vrij. Op elke vraag heb ik een antwoord óf vruchtbare wedervraag. En met een team en achterban zoals bij Hartog Hoogveld, komt er altijd een waardevolle reactie. Ik leer zelf ook veel van de vragen van klanten. We houden elkaar scherp.”

Ruimte om te groeien

“Onze klanten hebben behoefte aan een adviseur die luistert. Zo ontdek je hoe je de klant verder helpt. De ene ondernemer wordt graag volledig ontzorgd, voor de ander ben je een sparringpartner.” Manuela voorziet klanten van een luisterend oor en opbouwend advies. Maar er zit meer achter. “Het inspireren van ondernemers zodat ze meer geluk en succes hebben in hun (zaken)leven, vanuit mijn motto ‘Geloof in jezelf en blijf bij jezelf’.”