Tim Hoogveld Financieel adviseur

“Realiseer groei, persoonlijk én voor je bedrijf”

Tim Hoogveld is één van de oprichters van Hartog Hoogveld. Aanvankelijk was hij er werkzaam als boekhouder. Naarmate het bedrijf zich ontwikkelde, groeide Tim in zijn rol van adviseur, kantoorleider en ondernemer. Tim: “Ik voel me in de eerste plaats ondernemer en daarna pas adviseur.”

Tim werkte zo’n zes jaar als accountant bij een groot Nederlands kantoor. In diezelfde tijd studeerde hij af in audit en controlling aan Nyenrode Business University. Tim: “Als ondernemer leid ik nu mijn bedrijf in strategische en operationele overwegingen. Collega’s inspireren en motiveren hoort hier ook bij. En voor mijn klanten ben ik een relatiebeheerder met een focus op ondernemerschap."

Samen werken aan het bedrijf

Als adviseur is Tim een generalist, een allrounder. Financieel en analytisch sterk, fiscaal onderlegd. Hij wil zijn klant sterken in zijn of haar ontwikkeling. “Het idee en gevoel geven dat we samen aan het bedrijf werken. Hierbij koppel ik korte- aan langetermijndoelen. Want zo bouw je je mooiste onderneming.”

Inhoudelijke meerwaarde leveren

Samenwerken aan de ontwikkeling van ondernemer en bedrijf, is voor Tim het mooiste deel van zijn werk. Tim: “Ons vak is sterk in beweging door automatisering. Ik wil onze klantbenadering zo insteken dat elk gesprek meerwaarde oplevert. Welke ambitie heeft mijn klant - en hoe help ik hem of haar echt verder?”

Het maximale eruit halen

Tim behandelt diverse klantvragen rondom de (financiële) bedrijfsvoering. Tim: “Maar het boeiendst zijn de strategische vragen. Iemand heeft een bepaald doel voor ogen, maar krijgt zijn onderneming niet in lijn hiermee. En zoekt bouwstenen en begeleiding om dit toch te bereiken. Voor deze ondernemers kan ik het verschil maken.”

Wezenlijk inzicht

“Samen brengen we dan in kaart wat de ondernemer nu echt nodig heeft in relatie tot zijn of haar doelen. Wat ambieer je - en wat is hier concreet voor nodig? Dat is een wezenlijk inzicht om verder te komen naar een volgende fase. Om van ‘groeipijn’ af te komen en het maximale uit je onderneming te halen.”

Ondernemersadvies

Welk advies geeft Tim ondernemers graag mee? “Vraag jezelf af: als ik met de kennis van nu mijn bedrijf opnieuw zou inrichten, wat zou ik dan anders doen? Waar ga ik mee door, waar zou ik mee stoppen en wat zou ik starten? Deze inzichten geven je de basis om je bedrijf en jezelf persoonlijk verder te laten groeien.”

Wil je meer weten over Tim? Neem contact met hem op.