Administratie uitbesteden: Sebastiaan Poelen

Artikel geschreven door:
Ferdinand den Hartog
Ferdinand den Hartog

De administratie uitbesteden om zelf focus te houden op de core business. In Hartog Hoogveld vond Sebastiaan Poelen de financieel partner die hij al jaren zocht. “Ik had behoefte aan een boekhouder op partnerniveau. Die zélf ziet wat ik en mijn onderneming nodig hebben. En vooral: die mijn taal spreekt.”

Tien jaar terug begon Sebastiaan een eenmanszaak als filmmaker, en zijn vrouw als fotograaf. Sebastiaan: “In 2014 zijn we samengegaan in Afdeling Beeld . Nu werken we met een jong en creatief team dagelijks aan uiteenlopende opdrachten. Van (online) commercials tot beeldbankfotografie en livestreams, voor grote corporates en mkb’ers.”

Boekhouder vinden

Sebastiaan wilde zijn administratie uitbesteden maar vond nooit de boekhoudkundige match. “Mijn focus ligt op mooie foto- en videoproducties. Ik heb geen ruimte om heen en weer te mailen of een boekhouder aan te sturen. Ik ben daarom vaak overgestapt om een echte partner te vinden. Begin 2020 kwam ik via via met Timo van Hartog Hoogveld in contact. Ik daagde hem uit om mij in drie maanden ervan te overtuigen dat ik hier dit partnerschap wél ging vinden.”

Administratie uitbesteden: goede zet

Tijdens die drie maanden trok Hartog Hoogveld Sebastiaans boekhouding van 2019 recht. “Uit de loonadministratie bleek onder meer dat mijn werknemers geen pensioen hadden opgebouwd. Ik hoefde niet te vragen om dit te onderzoeken, het werd mij voorgelegd. Deze vorm van administratie uitbesteden is precies wat ik zocht. Hartog Hoogveld is óók ondernemer en daardoor zien ze wat ik nodig heb.”

Strategische sessie

Sebastiaan is tevreden over deze eerste fase van de samenwerking. “De administratie uitbesteden, is mij goed bevallen. Binnen drie maanden was ik enthousiast! Voor later dit jaar staat er een strategische sessie gepland. We gaan onderzoeken welke stappen ik wil zetten als ondernemer en welke ondersteuning daarbij past. Hartog Hoogveld ontstijgt zo het ‘bonnetjesniveau’ en maakt ondernemen weer een feest.”