Herstructurering bedrijfsactiviteiten: Niek van den Adel

Artikel geschreven door:
Timo de Laat
Timo de Laat

Een herstructurering van de bedrijfsactiviteiten onder drie bv’s. Met Hartog Hoogveld bracht Niek van den Adel dit jaar structuur in zijn vele ondernemingen en initiatieven. “We hebben orde geschept. Zo bescherm ik mijn belangen én die van mijn bedrijven en medewerkers.”

Zo’n acht jaar geleden startte Niek zijn eenmanszaak Van den Adel, als spreker en uitgever van eigen boeken. Later kwamen daar o.a. trainingsbureau Heartbeats en de Speakers Club bij. Niek: “Sinds mijn start werk ik al samen met Hartog Hoogveld. Eerst alleen als boekhouder. Later werd de dienstverlening steeds breder.”

Nieuwe software en ideeën

Vanuit het pakket ‘Managing the Future’ assisteert Hartog Hoogveld Niek nu bij diverse managementvraagstukken. “Of het nu gaat om een nieuw bedrijfspand of vragen rondom personeel. Het is een fijn kantoor, enorm gastvrij. Ik kan altijd bij ze terecht. Daarnaast lopen ze voorop. Ze komen actief met nieuwe boekhoudsoftware en met ideeën voor mijn onderneming. Ik geef de samenwerking een dikke 9.”

Herstructurering schept orde

Het afgelopen jaar heeft Hartog Hoogveld Niek begeleid bij de herstructurering van zijn activiteiten. “Samen hebben we al mijn ondernemingen en initiatieven ondergebracht bij drie bv’s. Met deze herstructurering hebben we orde geschept. Dit gaat om zaken als: hoe breng ik mijn personeel onder? Welke bedrijfsstructuur kies ik? Hoe bescherm ik mezelf en personeel tegen risico’s?”

Volledig vertrouwen

Niek heeft grote waardering voor Hartog Hoogveld en hun advies bij o.a. de herstructurering. “Dat had ik nooit alleen gekund. Er gebeurt zoveel in mijn ondernemingen. Van de klantmutaties tot salarisstroken. Ik kan onmogelijk zelf het overzicht houden. Maar Hartog Hoogveld vertrouw ik volledig.”

Zijn óók ondernemers

Niek kijkt ernaar uit om in de toekomst nog vaak met Hartog Hoogveld om tafel te gaan. “Om samen te beslissen waarop we gaan sturen. Ze kijken met me mee naar mijn kostenstructuur, winstprofiel, personeel en alle vragen die ik heb over mijn ondernemerschap. Ik waardeer het dat zij óók ondernemers zijn. We sparren op gelijkwaardig niveau. Ik ben fan van Hartog Hoogveld!”