Van eenmanszaak naar bv: generous.studio

Artikel geschreven door:
Joyce Rutten
Joyce Rutten
Onderwerpen

Van eenmanszaak naar bv met vestigingen en personeel in twee landen. Hartog Hoogveld ondersteunt Luuk Disveld al bijna 12,5 jaar bij de groei van zijn creatief bureau. Luuk: “De stap van vof naar bv gaf me meer rust om te ondernemen. Doordat mijn bedrijfstructureel goed is opgezet.”

In 2008 startte Luuk als freelance ontwerper. Luuk: “Ik was toen al klant bij Hartog Hoogveld, voor mijn boekhouding en jaarrekening. Daarnaast deed ik nog veel zelf: de financiën van een freelancer zijn overzichtelijk. Maar als je groeit van eenmanszaak naar bv wordt de financiële administratie al snel serieuzer.”

2016: oprichting vof

In 2016 bundelt Luuk zijn krachten met developer Guido Mallee. “Samen richtten we een vof op. Een jaar later gingen we over van vof naar bv. Er kwam meer personeel in dienst, en we wilden de ondernemingsstructuur goed opzetten. In 2018 hebben we ook een pensioenvoorziening gestart. En in 2020 kwam er nog een aandeelhouder bij: Teake Keuning. Hartog Hoogveld heeft ons bij elke stap begeleid.”

Rust om te ondernemen

Het oprichten van de bv was een stap voor Luuk. “Ik heb toen voor het eerst veel uit handen moeten geven. Maar door de groei van eenmanszaak naar bv heb ik ook rust gecreëerd om te ondernemen. Doordat onze onderneming nu structureel goed is opgezet. Ik heb veel aande gesprekken met adviseur Tim. ‘Waar staat mijn bedrijf? Waar loop ik tegenaan?’ We bespreken mijn ambities en ideeën.”

Studio in Lissabon

Anderhalf jaar geleden heeft generous.studio ook een development studio geopend in Lissabon. “Daar zitten onze programmeurs, onder leiding van Guido. Hij woont daar nu ook permanent. Onze focus voor dit jaar ligt op het uitbreiden van deze studio. We richten ons op development van 
mobile en web apps en e-commerce platformen. Ook bij deze ontwikkelingwerken we weer samen met Hartog Hoogveld. Vanwege hun hulp, advies én positieve vibe.