Bart Duivenvoorden Administratief medewerker

“Maak het nooit moeilijker dan nodig is”

Sinds juli 2022 werkt Bart bij Hartog Hoogveld als administratief medewerker. In zijn functie zoekt Bart graag verdieping in zijn interessegebieden. “Ik hoor graag wat ondernemers en bedrijven aanbieden waarmee ze waarde kunnen creëren voor klanten. Daarnaast leer ik via onze klanten veel over ondernemerschap. Dit spreekt mij erg aan in mijn vakgebied.”

Verdieping in bedrijfsadministratie

Hoe verdienen bedrijven hun bestaansrecht? Dat is een vraag die Bart graag wil beantwoorden in zijn carrière. “In mijn functie als administratief medewerker krijg ik een breed beeld van wat er mogelijk is in bedrijfsvoering en ondernemerschap van mkb-ondernemingen. Ik leer wat ondernemers en bedrijven aanbieden waarmee ze waarde kunnen creëren voor klanten. Dit spreekt mij erg aan in mijn vakgebied, naast mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Uitdaging in uitvoering

Bart richt zich momenteel vooral op de uitvoerende kant van administratie. “Mijn dagelijkse taken bestaan uit het verwerken van inkoop- en verkoopfacturen, banktransacties boeken, betalingen klaarzetten en btw-aangiften voorbereiden.”

Ervaring met Finance & Control

Voor Bart begon zijn carrière bij zijn opleiding Finance & Control, die hij eind 2021 afrondde. “Het is een brede opleiding waarmee je alle kanten op kunt. Ik wist nog niet wat ik precies wilde doen en met deze opleiding hield ik mijn opties open.” Tijdens zijn opleiding deed Bart veel ervaring op in financiële administratie, vooral tijdens zijn werkstage van vijf maanden bij een grote zorginstelling.

Flexibele organisatie

Zijn carrière nam een vlucht toen hij werd aangenomen bij Hartog Hoogveld, een ideale werkgever voor Bart. “Mijn collega’s bieden mij de kans om op eigen tempo te starten met de werkzaamheden. Ik kan zelf aangeven wanneer ik er extra taken bij wil hebben. Hierdoor leer ik ontspannen de fijne kneepjes van het vak.”

Ondernemerskennis verbreden

Ondertussen ziet Bart in zijn functie hoe verschillende mkb-bedrijven in elkaar steken. “Ik vind de diversiteit interessant tussen de verschillende bedrijfsadministraties en sectoren. Daarnaast leer ik via onze klanten veel over ondernemerschap. Hier wil ik in de toekomst ook graag aan beginnen.”

Toepasselijke uitspraak

Bart gebruikt zijn hele leven al verschillende uitspraken. “Eén daarvan past goed bij mijn functie: ‘Maak het nooit moeilijker dan nodig is’.” In zijn financiële functie is klare taal essentieel. Zowel in de onderlinge communicatie als in de facturen, transacties, betalingen en de btw-aangiften.