Dennis Evers Administratief medewerker

“Een stap terugzetten om het grotere geheel te zien”

Dennis werkt sinds januari 2022 bij Hartog Hoogveld als administratief medewerker. Na een studie bedrijfskunde en filosofie werkte hij als business analist in een logistiek bedrijf. Hiernaast heeft hij jaren werkervaring als hovenier. Zijn brede ervaring zet hij nu in om ondernemers te ondersteunen bij de verwerking van hun administratie. Dennis: “Aan de administratieve kant komt er veel bij ondernemen kijken.”

Op dit moment zet Dennis zich vooral in voor ondernemers in de (tuin)bouwsector. “Ik verwerk hun maandelijkse en wekelijkse administratie. Ook kunnen klanten bij mij terecht met al hun vragen over de verwerking van hun administratie. Mijn specialisme is het procesmatig werken met administraties en de klant hierin meenemen. Als alles vloeiend loopt, verloopt onze samenwerking ook soepel.”

Een nieuwe, financiële dimensie

Als administratief medewerker krijgt Dennis een uniek beeld van de administratieve kant van ondernemen. “Aan de voorkant ziet ondernemen er vaak eenduidig uit: je levert een dienst of verkoopt een product. Maar aan de administratieve kant komt er veel meer bij kijken. Zoals verzekeringen, belastingen, investeringen plus afschrijvingen. Ondernemen krijgt zo een hele nieuwe dimensie, die mij interesseert.”

Nieuwe inzichten geven

Dennis heeft een zeer brede interesse en studie- en werkervaring. Dit helpt hem o.a. om zaken vanuit verschillende standpunten te benaderen. “Vaak hebben een ondernemer en boekhouder een ander beeld van hetzelfde: de ondernemer kijkt vooral naar het verrichte werk terwijl een boekhouder door een financiële bril kijkt. Hartog Hoogveld verbindt deze werelden en geeft de ondernemer zo nieuwe inzichten.”

Georganiseerd en secuur

Filosofie is een vak waarbij elk woord dat je zegt of opschrijft moet kloppen in het geheel, zo vertelt Dennis. “Hierbij leer je zeer georganiseerd en secuur te werk gaan. Van deze instelling heb ik profijt in mijn werk als administratief medewerker. Elk cijfertje moet kloppen en de balans moet in balans zijn. Er mogen geen zaken ontbreken en je mag zeker niet te snel conclusies trekken uit financiële gegevens.”

Ondernemersgesprekken voeren

Dennis voert nog geen ondernemersgesprekken, maar het lijkt hem mooi om zich in de toekomst hierin te ontwikkelen. “Hartog Hoogveld helpt ondernemers om een lijn uit te zetten voor de toekomst. Aandacht voor details is hierbij belangrijk, maar het is ook belangrijk om af en toe een stap terug te zetten. Zo bewaar je het overzicht. Ik heb bewondering voor dit werk. Bij Hartog Hoogveld kan ik nog veel leren!”