Dennis van der Kamp Manager accountancy

“Ik denk mee in oplossingen en mogelijkheden”

Dennis is sinds januari 2022 Manager Accountancy bij Hartog Hoogveld. In deze functie geeft hij de juiste aandacht aan klanten en collega’s én aan de processen binnen ons kantoor. “Ik wil de kwaliteit waarborgen die Hartog Hoogveld te bieden heeft - en waar mogelijk de prestaties van ons kantoor optimaliseren.”

Na zijn opleidingen hbo accountancy en hogere hotelschool deed Dennis ruim 10 jaar werkervaring op bij (middel)grote accountantskantoren. Daarnaast was hij ruim vijf jaar business controller en treasurer bij een overheidsorganisatie. “Een combinatie van financiële expertise met servicegerichtheid. Dit past bij de manier van werken bij Hartog Hoogveld en het is waar ik energie en voldoening uit haal.”

Maximale toegevoegde waarde

Dennis is van oorsprong financieel opgeleid, dus daar ligt zijn primaire expertise. “Maar daarnaast hecht ik veel waarde aan de relatie. De combinatie van die twee vind ik een plus. De kennis zie ik als een gezonde basis. Juist in combinatie met een goede klantrelatie kan ik de maximale toegevoegde waarde leveren.”

Dynamische werkomgeving

De dynamiek van zijn werkomgeving, is wat Dennis het meest aanspreekt in zijn functie. “Ik zie diverse bedrijven en spreek verschillende mensen. Elke ondernemer heeft zijn eigen ideeën en uitdagingen. Om hierover mee te praten en samen uitdagingen aan te gaan, is hartstikke leuk. Dit kan inhoudelijk gezien over de meest verschillende vraagstukken gaan. Waar nodig schakel ik een collega in.”

Samen optimaal presteren

Een andere vraag waar Dennis zich in zijn functie op richt, is: hoe kunnen wij als team en kantoor optimaal presteren? “Wat heeft ons team nodig om klanten top te bedienen? Zijn we onderling op elkaar ingespeeld, wat verwachten we van elkaar? Ik draag eraan bij dat collega’s de tools hebben om hun werk goed te doen.”

Een spiegel voorhouden

Is het klantcontact streeft Dennis er vooral naar om een klankbord te zijn. “Ondernemers weten vaak zelf heel goed waar ze behoeften aan hebben of wat ze moeten doen. Door in gesprek te blijven en de juiste aandacht te geven help ik ze om (hernieuwde) focus te krijgen op deze doelen. Soms door mee te denken en soms ook door ze een spiegel voor te houden.”

Samen vooruit kijken

Dennis is iemand die denkt vanuit oplossingen en mogelijkheden. “In het leven en ook als ondernemer moet je accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals je wilt. De kunst is dan om te ontdekken hoe je dat wat er gebeurt, kunt gebruiken om vooruit te komen. Het is me een eer om collega’s en klanten hierbij te ondersteunen.”