Iris van Heteren Junior Assistent Accountant

“Geweldige dingen gebeuren buiten je comfortzone”

Iris is sinds september 2022 werkzaam bij Hartog Hoogveld als Junior Assistent Accountant. Daarnaast volgt ze de duale opleiding Accountancy. “Bedrijfsadministratie zit in de familie, dus ik kreeg het vanuit huis al mee. Ik help organisaties graag bij hun groei en ik sta klaar om structuur in hun dagelijkse werkzaamheden te brengen.”

Accountant in de dop

Iris is een gedreven multitasker: ze werkt als Junior Assistent Accountant én volgt de duale studie voor Accountancy. “Drie dagen in de week werk ik bij Hartog Hoogveld. De overige twee werkdagen ga ik naar school. In de basis bestaat mijn functie uit administratie verwerken, maar ik hoop dat ik in de toekomst mijn leerproces in de praktijk kan toepassen. Om zo geleidelijk te groeien.”

“Bedrijfsadministratie is mij met de paplepel ingegoten. Het zit namelijk in de familie. Mijn interesse in het vakgebied begon bij mijn ouders, die allebei ondernemers zijn. Ik ben hier altijd bij betrokken en actief mee bezig. Mijn moeder verwerkt daarnaast de administratie. Ik kreeg dus al van jongs af aan een kijkje in mijn huidige functie.”

Band met klanten

Iris heeft graag contact met klanten. “Ik vind het leuk om verschillende bedrijven te helpen groeien en om structuur in hun dagelijkse werkzaamheden te brengen. Ook al werk ik niet voor deze organisaties, ik ben er toch actief voor bezig. Zo leer ik de klanten ook kennen. Ze zijn allemaal uniek en dat maakt mijn functie leuk.”

Zoektocht naar opleiding

Op de middelbare school wist Iris eerst niet goed welke opleiding ze wilde volgen. Tot dat Economie haar favoriete vak werd. “Toen ik eenmaal doorhad dat ik hier iets mee wilde doen, ben ik gaan rondkijken. Op een open dag sprak ik een studente die de duale opleiding Accountancy doet. Dit sprak mij erg aan. Daarna is Accountancy altijd blijven hangen.”

Enthousiaste werkgever

Iris vond haar professionele thuis bij Hartog Hoogveld. “De organisatie heeft een spontaan, enthousiast, vooruitstrevend en meedenkend team. Iedereen staat meer dan open om mij te ondersteunen met het leerproces. Dat kan ik in hun enthousiasme heel goed merken. Ook heeft Hartog Hoogveld een vrij klein team. Persoonlijk vind ik dit leuker dan een groot team, waarbij je de helft niet kent. Ik krijg alle aandacht en hulp die ik nodig heb. Ik voel mij meer dan welkom.”

Groeien in een sterk team

Iris hoopt tijdens haar leerproces te groeien binnen Hartog Hoogveld. “Ik wil meer eigen taken, meer zelfstandigheid en meer verantwoordelijkheid krijgen. En de leerstof op school toepassen in de praktijk. Hierbij geldt mijn motto: geweldige dingen gebeuren buiten je comfortzone. Het duale leerproces is zwaar, maar ook heel leuk en leerzaam. Ik hoop dat ik veel kan leren van mijn collega´s en dat wij met z’n allen een sterk team vormen.”